недеља, 27. децембар 2015.

Back in the kitchen: Vanilice

 Vanilice su definitivno moji omiljeni novogodišnji kolačići koji su proglašeni za najbolje praznične kolačiće na svetu. Ovog puta, pored onog standardnog okruglog oblika, opredelila sam se i za zvezdasti oblik. Recept je onaj standardni: svinjska mast, brašno, šećer, jaje, pecivo, vanilin šećer, džem od šljiva i šećer u prahu. Mast se umuti sa jajetom, dodaju se pecivo i vanilin šećer, a potom i brašno i šećer. Razvucite testo i napravite oblik po želji i pecite ih sve dok ne dobiju svetlo žućkastu boju. Premažite ih džemom, sastavite po dve i uvaljajte u prah sećer. I ne zaboravite da su vanilice najukusnije nakon dva-tri dana. ♥:)x












____________________________________________


 Serbian cookies -vanilice- are declared for the best cookies on planet. Recipe for this tasty cookies is simple: pig lard whisk with egg, vanilla sugar, baking powder, flour and sugar. Knead the dough and make shapes as desired. Bake until they are yellowish color. Spread them with jam and powdered sugar. ♥:)x



2 коментара:

Flickr Images