четвртак, 26. новембар 2015.

Ask.fm iskustvo

Kada je u početku bio aktuelan popularni sajt Ask.fm, ja sam mislila da je moguće imati samo privatan nalog na kojem će neko odgovarati na pitanja vezana za njega samog. A, onda sam 'uhvatila' par naloga čije su vlasnice devojke koje dele savete, zato sam pomislila u sebi: ,,Ovo deluje jako kul, trebam i ja to uraditi jer smatram da sa drugima imam podeliti savete i iskustva.'' I tako sam ja na samom početku 2013. godine otvorila nalog ask.fm/MikaSaveti. Osim moje porodice niko drugi nije znao da se ja bavim nečim takvim. Zapravo, nisam želela onaj podsmeh i ismejavanje zbog toga od strane mojih tadašnjih prijatelja. I dan danas ne želim da bilo ko drugi sazna za to. 
Nikada nisam ni pomislila da ću biti jedna od, da tako kažem, najuspešnijih vlasnica ask naloga za savete. U početku jedva da je bilo 10-ak pitanja dvnevno, u dva dana, pa i nedeljno. Ali to mi i nije bila najvažnija stavr na svetu, više me je zaokupirala pomisao da ću svojim savetima nekome zaista pomoći. I to se i desilo! Kada mi je prvi put stigao komentar da sam pomogla x-osobi, bila sam presrećna. I tako je prolazio dan za danom, nedelja za nedeljom, a pitanja i mojih odgovora sve više i više. Činjenica da sam ubrzo dostigla broj od 1000 odgovora me je iznenadila, kao i onih 319 pratilaca. Mada nisam bila pošteđena uvreda. Kada mi je prvi put stigla uvreda, ne sećam se da sam odgovorila na to, ali znam da mi je bilo teško zbog toga i odmah sam se odjavila. Svaku narednu uvredu nisam htela ni da pročitam do kraja već sam je odmah izbrisala i nastavila dalje. Dosta njih je tražilo da budu admini na mom nalogu i bilo mi je drago zbog toga, ali ja sam više bila za samostalan rad. Često sam svoje svakodnevne obaveze poput učenja, gledanja omiljene serije propuštala samo da bih što pre odgovorila na sva ona pitanja koja su pristizala svakog minuta, ali.......
U jednom trenutku postala sam umorna od svega toga, od pitanja koja su maltene bila ista, od danonoćnog kuckanja po tastaturi i polako sam počela da se povlačim. Moji odgovori su bili sve ređi i ne tako opširni kao što su ranije bili, a pitanja su i dalje pristizala. Želja je i dalje ostala da čitam pitanja, odgovaram, tražim po internetu horoskope, slike, gif-ove (verujte da je bilo i tih koji su mi i to tražili), ali sam jednostavno morala staviti tačku na sve to. I uključivala sam se i nakon toga na svoj nalog i čitala 300 pitanja kojih je preostalo, ali nisam imala snage za sve to. Posle godinu i po dana vratila sam se svojim svakodnevim aktivnostima i odmorila se od online života. 

Ali, evo, ni sada ne zaboravljam Ask. To je bilo jako lepo iskustvo za mene, deliti drugima savete i čuti da sam nekome pomogla je neverovatan osećaj i ponosna sam na to. :)

Нема коментара:

Постави коментар

Flickr Images