четвртак, 11. август 2016.

Šta ako...

Avgust je mesec kada za većinu blogerki počinje sezona Back to school postova. Prošle godine nisam pisala postove takvog tipa iako su mi jako zanimljivi. Zato sam odlučila da napišem par postova na tu temu. Još uvek nisam smislila kako će to izgledati, ali ću se potruditi da budu originalni i kreativni.
Za danas sam pripremila post Šta ako, odnosno šta da radiš ako:






Dobiješ lošu ocenu

Svakome se dogodi da dobije lošu ocenu, ali to nije smak sveta. Ima dana kada zaista nismo u stanju da naučimo predviđeno gradivo i zablistamo na testu ili usmenom. Dobila si 2? Nema plakanja, kukanja, prebacivanja profesoru/ki da nepravedno ocenjuje, a sama znaš da se nisi baš pomučila oko učenja. Potrudi se više! Pozovi druga ili drugaricu da ti pomognu oko gradiva, tako ćeš videti šta je bitno, na šta više trebaš obratiti pažnju i sl. Moraš biti uporna, tvoj cilj je da popraviš ocenu i budi istrajna u tome. Prvom sledećom prilikom se javi da odgovaraš. I nema onoga -matematika mi slabo ide-. Sve može da se nauči samo kad se hoće i kada se trudiš. Rad se na kraju uvek isplati! Ako nemaš motivaciju, o tome čitaj u nastavku...



Nemaš motivaciju

''Sutra počinjem da učim''. ''Imam samo 3 lekcije da naučim, to je lako''. ''Stići ću sve na vreme''. ''O, ne sutra imam kontrolni, a ništa nisam naučila''!  Zaboravi na ovo. Razumem da nekada dosadi stalno učenje, da nemamo motivaciju, da nas prosto mrzi da ustanemo iz kreveta i uzmemo hemiju koja danima čeka na stolu da je otvorimo. Ali i za to postoji rešenje. Reci sebi ako naučiš svo gradivo konačno ćeš kupiti onu majicu koju danima gledaš u izlogu ili ćeš uveče izaći sa drugaricom na piće. Ako ne naučiš sve, onda ništa od onog što si zacrtala za kraj. Ponekad možeš i ''kazniti'' sebe ako ne postigneš sve, npr. nema večere jer nisi uradila zadatke iz fizike. Meni ovakve stvari pomažu nadam se da će i vama.




Ne naučiš sve

Dešavalo mi se da ne naučim, iako znam da sutra odgovaramo. Tada preostaje da se oslanjamo na dobrovoljce, molitvu ili na to da će se profesor smilovati i odložiti odgovaranje za naredni čaš. Ako ništa od ovoga ne uspe, onda iskoristi izvinjenje za koje mora postojati i dobro objašnjenje. Većina profesora razume kada smo npr. bolesni ili imamo menstrualne bolove jer nam tada nije ni do čega. Ako je izvinjenje odobreno, obavezno nauči za sledeći čas i javi se, profesori ne zaboravljaju. Ali ovo ne sme stalno da se ponavlja inače ostavićeš loš utisak. 
A šta ako ne upali ovo? Onda ponovo pročitaj pasus gore ''Šta ako dobiješ lošu ocenu?''.







Stalno kasniš na čas

''Dobro jutro profesorka, izvinite što kasnim, uspavala sam se, zakasnila sam za autobus, davala sam baki lekove, nisam stigla da osušim kosu na vreme itd.'' Budimo realni, svi znamo da to nije pravi razlog tvog kašnjenja. Ako je nekome stalo da dođe na vreme, doći će. Znam da je teško ustati ujutru iz toplog kreveta, ali to je tvoja obaveza.  Tačno izračunaj koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za školu. Namesti sat na telefonu da ide 10-15 minuta ranije; razmisli zašto je dobro da stigneš na vreme, izbeći ćeš izmišljanje novih izgovora za kašnjenje i ostaviti utisak odgovorne osobe. Profesori pamte one koji uvek kasne, nauči se da stižeš na vreme i dobićeš pohvalu, neka ti to bude motivacija da uvek budeš redovna.


Zaljubiš se

E, ovde ti nema pomoći, sve ovo gore napisano je beskorisno. Ali ovo nije bila tema posta, tako da, ćao vidimo se u sledećem postu. :)x




20 коментара:

  1. Hahaha, ovo zadnje govori sve.
    Tako bih još mjesec dana uživala u ljetu, ali ne mogu, tako da ništa; krenut ćemo s planiranjem i polako s iščitavanjem novog gradiva. Ovi savjeti zaista pomažu! ♥

    GIVEAWAY -> http://pinkismysoul.blogspot.hr/2016/08/summer-surprise-giveaway.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada je počeo raspust nedostajala mi je škola, a sada kako se približava kraj uopšte mi se ne ide. :)xx

      Избриши
  2. Sjajan post, savjeti su odlični. Ovo zadnje me je nasmijalo :)

    http://blogbysanja.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo mi se dopada tvoj blog, bas izgleda svetski, zaista si odlcina blogerka, samo tako nastavi i zasluzujes mnogo vise.
    http://thewhiteandgold.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan post!Ovo je veoma dobar i koristan post (kao i predhodni).Samo što većini ovo zadnje pravi problem. :D ♥♥

    Ukoliko možeš,želiš i hoćeš poseti moj blog, nova sam. Nadam se da ćeš mi ostaviti komentar i dati savet,jer si iskusnija. ♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post!Savjeti će mi,definitivno,biti od koristi!

    https://funnyandrabbits.blogspot.ba/2016/08/wishlist-from-shein.html-NOVI POST

    ОдговориИзбриши
  6. Odlično savjeti i slažem se sa svime haha♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  7. Super post,ali ovo poslednje ahahaha :D
    Ja sam tebe zapratila,pa ako zelis uzvrati :)

    http://tamaraslifestyletips.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман13/8/16 20:06

    Savrsen post,ali pre svega savrsen blog!Uclanila sam se i jedva cekam da citam postove.Slazem se ako se zaljubimo nema pomoci.

    Na mom blogu je veci internacionalni giveaway,ako zelis mozes ucestvovati :)
    Anja's World

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala ti Anja. ♥:)x
    Hoću, pokušaću, pa kako bude, haha. :)xx

    ОдговориИзбриши
  10. Predivan post, ja sam odusevljena <3

    http://firstblogofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Super ideja za post i jako si je lijepo realizirala. Svaka čast! ♥

    https://sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши

Flickr Images