уторак, 9. август 2016.

30 koraka do samopouzdanja- Part 2

Evo i nastavka prethodnog posta.
 Ako ga još uvek niste pročitali to možete uraditi ovde.





16. Slušaj!
Svi vole osobe koje rado slušaju druge. Slušati nekoga znači i učestvovati u razgovoru. Poželjno je da pitaš nešto ili predložiš, tako daješ signalizaciju sagovorniku da si mu posvetila punu pažnju.


17. Hrabrost!
Konačno učini nešto hrabro. Priđi simpatiji i razgovarajte, zapevaj sa drugaricom na sred ulice, učestvuj u školskim predstavama. Bićeš zanimljiva zato što si hrabra.


18. Prihvati kritiku!
Zamoli osobe koje te zaista vole da napišu 5 stvari koje im se ne dopadaju kod tebe. Pročitaj ih i razmisli o tome, ali bez ljutnje. To shvati kao stimulans da svakodnevno radiš nešto u vezi s tim. Tako ćeš biti samouverenija. Kritike prihvataj na pravi i konstruktivan način.


19. Dan suprotnosti!
Danas učini nešto drugačije nego inače. Npr. ako si brbljivica, danas ćuti kao zalivena. Osmisli sama kako ćeš se ponašati. Pokušaj da budeš svestrana i bićeš zanimljivija. To će biti podsticaj da proveriš kako se ponašaš, proveri i drugu stranu. Ako si povučena pokušaj da se zbližiš sa drugima, ako si hiperaktivna probaj da budeš povučena.


20. Nezavisnost!
Izađi iz svog kruga prijatelja i uradi nešto sama. Uđi sama u kafić na ispijanje kafe i čitanje novine. Raduj se vremenu koje provodiš sama. Kada sediš sama znači da si zrelija, a time ćeš nekome biti i interesantnija.


21. Poštuj druge!
Pre nego što sledeći put optužiš nekog, poniziš, razmisli šta je povod takvom ponašanju. Svako zaslužuje poštovanje. Potrudi se da razumeš ljude iz okoline.


22. Ne zavidi!
Zapiši sve svoje uspehe na koje si ponosna. Kada shvatiš koliko vrediš, toliko ćeš biti samouverenija. Ne zavidi drugima, raduj se tuđoj sreći i uspesima, raduj se kada se nekome dopadne tvoja drugarica, ne osećaj se ugroženom.


23. Oči u oči!
Bolje prihvatamo ljude koji nas gledaju u oči dok razgovaramo i procenjujemo da su vrlo samouvereni. Zato gledaj ljude sve vreme pravo u oči čak i kada druga osoba pokušava da izbegne tvoj pogled.


24. Učini nešto!
Celodnevno sedenje kod kuće nije inspirativno, tako ništa nećeš doživeti, a samim tim nemaš ni o čemu pričati. Zato izađi u grad, istraži nova mesta, pronađi hobi...Tako ćeš uvek imati o čemu da pričaš.




25. Budi posebna!
Osobe koje izgledaju kao svi ostali gube se u masi. Oni koji se ističu su mnogo zanimljiviji. Usudi se da budeš drugačija. Isprobaj različite stajlinge, sportski, elegantni, casual i sl. Obrati pažnju kako će drugi reagovati na to. Za sledeću važnu priliku obuci onaj stajling koji je izazvao najviše reakcija. Ako imaš sopstveni stil bićeš simpatičnija.


26. Dozvoli da ti se obrate!
Govor tela i mimika mnogo toga otkrivaju o nama. Prekrštene ruke, nervozno lice upućuje poruku ''ne prilazi mi''. Postupi suprotno od toga i svima ćeš pokazati da mogu slobodno da ti priđu. Stani ispred ogledala isprobaj različite položaje tela i izraze lica. Zauzmi uvek onu pozu u kojoj si sebi najsimpatičnija.


27. Budi nekad nedostupna!
Ne moraš biti baš na svakom dešavanju u gradu. Otkaži odlazak ako nemaš volje da izađeš iz kuće. Ne plaši se da ćeš nešto propustiti već ulepšaj sebi dan.


28. Dobro raspoloženje!
Stalno povlačenje majice nadole i proveravanje šminke odaje tvoju nesigurnost. Zato pazi kako se oblačiš i kako se šminkaš. Nije bitno šta nosiš, već i da li se u tome dobro osećaš. Izbegavaj pokrete koji zahtevaju upotrebu ruku, npr. češkanje po glavi, uvratanje pramena kose...Tako ćeš videti koliko se grozničavo ponašaš i šta sve nepotrebno radiš rukama. Videćeš koliko ćeš biti samouverenija.


29. Bez rutine!
Ako uvek pričaš o istom, postaćeš dosadna i ostaćeš bez slušalaca. O čemu najčešće razgovaraš sa drugima? Razmisli o tome. Započni razgovor o nečemu drugom i bićeš zanimljivija.


30. Posveti se sebi!
Napravi kupku, stavi masku na lice, izdepiliraj se..Nakon toga ćeš se osećati mnogo lepše i zadovoljnije. Učini nešto za sebe i osećaćeš se mnogo bolje.



I eto, to su 30 koraka koja su mi pomogla da dođem do visokog samopouzdanja i budem samouverenija, a nadam se da će koristiti i vama! ♥:)x

9 коментара:

  1. Odličan post!Ideja je vrhunska.Pročitala sam oba dela i sigurno će biti od pomoći.Vidi se da si se trudila.Verujem da će ovaj post biti mnogim devojčicama od pomoći. Da li bi mogla da snimiš kolekciju šminke,pošto vidim da je imaš u većem broju. Pozdrav ♥♥♥

    Ukoliko možeš,želiš i hoćeš poseti moj blog, nova sam. Nadam se da ćeš mi ostaviti komentar i dati savet,jer si iskusnija. ♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/2016/08/my-first-post-welcome-to-my-blog.html

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno! :)x Nemam previše šminke iako to na slikama tako izgleda, ali pošto si izrazila želju, potrudiću se da o tome pišem u nekom od narednih postova. :)

    Posetiću tvoj blog i dati par saveta. :)x

    ОдговориИзбриши
  3. Verujem da su svi od nas u nekom trenutku svog života imaju pad samopouzdanja i ovaj blog će sigurno mnogima pomoći da prebrode te trenutke i ustanu za sebe.Odličan post :)

    beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Moram da ti priznam da si jako, jako, jaako dobro napisala ovaj post :) I ne samo da ti želim reći da mi se sviđa nego ti također želim reći i hvala za njeg. :) Nekada i meni nedostaje malo samopouzdanja i to je ono što meni često uništi prilike i što često učini da budem nekako 'čudna' i mislim da su svi ovi savjeti baš ono što mi je bilo potrebno da pročitam :)
    Hvala još jednom <333
    💕 forever-blogm.blogspot.com 💕

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi puno i jako mi je drago da će ti moji saveti koristiti. :) Srećna sam kada ovako nešto pročitam! Hvala ti! ♥:)x

      Избриши
  5. Super post. I koraci i detalji i slike i sve! Sve je odlično. Ja imam problema sa samopouzdanjem i ovo će mi puno pomoći. Hvala ti na ovom postu. Ovo će mi puno ponoći u životu.😘



    Inače nova sam i nadam se da ćeš (ako želiš i hoćeš) pogledati moj blog i dati mi savjet jer si iskusnija.
    https://misslifestylegirl.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post i ideja i tekst i koraci i slike i sve! Ovo je post što će promjeniti nečije živote. Ovaj post će promjeniti i moj život. Ja imam problema sa samopouzdanjem i puno mi ga fali. Zato sam propustila puno predivnih prilika. No imam osjećaj da će se to sada promijeniti jer ovo će mi dosta pomoći. Hvala ti što si napravila ovaj post. Hvala!❤❤



    Inače nova sam i nadam se da ćeš (ako želiš i hoćeš) pogledati moj blog i dati mi savjet jer si iskusnija.❤
    https://misslifestylegirl.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi puno! Jako sam srećna što će ti ovo pomoći. :)x
      Hoću, pogledaću tvoj blog. :)x

      Избриши

Flickr Images