понедељак, 8. август 2016.

30 koraka do samopouzdanja- Part 1

Verovatno ti je poznato kada prolaziš ulicom ili školskim hodnikom i imaš osećaj da te svi čudno gledaju, da govore nešto o tebi...Osećaš se neprijatno, bojiš se tih pogleda, nesigurna si, stalno ispravljaš majicu, nameštaš kosu, gledaš u zemlju. A to je zato što nemaš dovoljno samopouzdanja.
Zato sam spremila za tebe 30 koraka koje bi trebalo da poštuješ počevši od danas i da već do početka škole blistaš od samopouzdanja. Neka to bude tvoj cilj i nema izuzetaka, jedan korak-jedan dan.
Krenimo!






1. Ćao!
Ne skrivaj se. Kad god uđeš u neku prostoriju reci glasno i hrabro ''ćao''. Kada prisustvuješ nekom događaju nemoj samo sedeti u ćošku,  pozdravljaj se sa poznanicima, upoznaj nove ljude.


2. Izražavanje!
Poradi na svom izgovoru. Nema više zamuckivanja. Izbegavaj 'aaah' ili 'hmmm'. To sigurno neće biti zanimljivo tvojim sagovornicima. Izgovaraj duge i gramatički ispravne rečenice.


3. Voli sebe!
Ako sebe ne voliš i ne shvataš ozbiljno, onda to ne možeš očekivati ni od drugih. Budi svesna svojih vrednosti, prihvati sebe takvu kakva jesi. Zato zapiši 10-ak stvari koje voliš na sebi. Stani ispred ogledala i glasno ih izgovori. Upućuj sebi komplimente glasno što češće tako će i tvoje samopouzdanje porasti. 


4. Reci NE!
Postavi granice inače drugi će te samo iskorišćavati i gurati u stranu. Slobodno reci šta želiš a šta ne.  Reci ''ne prekidaj me''. Budi ljubazna, ali i jasna!


5. Balansiraj!
Zapiši stvari koje te nerviraju kod sebe i razmisli o njima, kako da ih popraviš. Zastupaj svoje mišljenje, ali poštuj i tuđe. Budi kritična prema sebi, ali i prema drugima.


6. Bonton!
Obrati pažnju na svoje ponašanje, u razgovoru sa drugima. Sagovornika gledaj u oči, uči se da kažeš ''hvala'' i ''molim''. Pomozi drugima i svakome uputi ljubaznu reč. Osoba koja ume da se ponaša biće tražena. 


7. Telesni kontakt!
Ne distanciraj se od drugih. Drugima u razgovoru polako prilazi, dodirni ih po ruci ili ramenu ako si sugurna da će to prijati sagovorniku. Tako ćeš delovati privlačnije.


8. Opusti se!
Cupkanje u mestu, grčeviti pokreti i stidiljivost  definitivno odaju tvoju nesigurnost. Kada si nervozna udahni par puta dupoko i kaži ''smirena sam''. To možeš vežbati i napolju. Budi ležerna.


9. Budi iskrena!
Dan bez ulepšavanja, budimo iskreni. Priznaj kada nešto ne znaš i ne umeš i kada uradiš nešto glupo. Tako ćeš izbeći utisak arogantne osobe.


10. Pričaj!
Ispričaj prijateljima nešto što si doživela. Detaljima začini priču, napravi pauzu kada je uzbudljivije. Uči se da pripovedaš na zanimljiv način. Jer, onaj ko ume nešto lepo da ispriča biće zanimljiv drugima.


11. Budi ono što jesi!
Ako se pretvaraš da si kul time ništa nećeš postići, naporno je, a i drugi će te provaliti.
Zamoli osobe sa kojima si bliska da te opišu. Tako ćeš steći utisak da si dobra baš takva kakva jesi!


12. Imaj svoje mišljenje!
Svakako nećeš biti inspirativna ako na sve odgovaraš potvrdno. Zato imaj svoje mišljenje o nečemu i ostavićeš dobar utisak. Ispitaj svako mišljenje sa kojim se susrećeš.



13. Smeši se!
Namrštena faca svakako nije privlačna. Zato se smeši i to iskreno. Svakoj osobi koju sretneš. Delovaćeš simpatično.


14. Držanje!
Pogrbljena leđa, spuštena ramena...Time nećeš oduševiti. Vežbaj pravilno držanje. Ne samo što je zdravo za tvoju kičmu, već ćeš delovati samouvereno.


15. Budi pozitivna!
Optimisti su uvek simpatični. Više ceni i ističi lepe stvari. To će prijati tebi a i tvojim prijateljima. Svima su draže osobe koje unose pozitivnu energiju!




Još 15 koraka do samopouzdanja očekujte uskoro!
:)x







25 коментара:

  1. Super post. Sviđa mi se tema koju si izabrala. :)
    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan post, slažem se sa svime što si napisala!♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican post!I veoma rijetka,ali potrebna tema!

    Predplatite se na moj blog,uzv!-> funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  4. Ovaj post je sjaaaajan! Ovo mi je bilo potrebno, predobro, samo nastavi tako! ♥♥

    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  5. Mislim da je ovo jako koristan post !
    Ako zelis pogledaj moj blog i učlani se uzvraćam → http://prvipostadress.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post,vidi se da je iskren,samo tako nastavi!
    Plog ti je divan,ako zelis uclani se na moj pa se javi da uzvratim!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Sjajan post! Nadam se da će nam pomoći tvoji saveti, jer uvek treba raditi na svom samopouzdanju. Blog ti je jakoo jako lep, učlanila sam se pa ako želiš pogledaj i ti moj blog :)

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala ti puno. Pratim i ja tebe. :)x

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post, slazem se sa tobom! Pratim te preko GFC-a, nadam se da ces uzvratiti! :* ♥

    New post: http://marinailes9.blogspot.rs/2016/08/crop-top.html

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post, baš je onako od pomoći i vjerujem da ćemo nakon ovog svi popraviti nešto, jer svako od nas ima nešto što mora popraviti kod sebe. Pratim te, pa ako želiš uzvrati :)

    https://lillysecret.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши

Flickr Images