уторак, 18. август 2015.

Survive break-up!

Decko je posle nekog perioda raskinuo sa tobom i ti si, naravno, jako tuzna i ocajna znog toga. Sta sada?
Pa nemoj dozvoliti sebi da provedes dva meseca svog zivota placuci za njim!



Nove veze, izlasci i raskidi su normalne stvari koje se desavaju medju pubertetlijama. Sto bi nasi roditelji rekli- toga nije bilo u njihovo vreme.Naravno da je bilo, ali ne kao sto je sada. Danas su svakako dosla nova vremena kada devojcice vec sa 12-13 godina stupaju u veze koje su "ozbiljne", a nakon raskida govore kako su svi oni isti. Pa cekaj, ako te je jedan razocarao ne znaci da su svi oni losi i bas mrzim kada cujem da neko sa toliko godina moze tako nesto da kaze.

Vec sa nekoh 16 godina postajemo malo zreliji. Vreme koje smo proveli sa osobom koja nam se svidja i u koju smo zaljubljeni svakako da cemo zauvek pamtiti, ali moramo znati da je sve to prolazno i da ce se svakako jednog dana pojaviti neko drugi-to je, dakle, prva stvar koju moramo uvek imati na umu!
U redu je da se isplaces! Tako ces izbaciti sav bes i ocaj iz sebe, ali ne trebas da preterujes. Kao sto vec napisah, sve je to prolazno. Razumljivo je da ti je potrebno malo samoce, ali bolje potrazi rame za plakanje od svoje najbolje drugarice. 
 Posle raskida jako je bitno da ne zapostvaljas svoje svakodnevne obaveze kao sto su spremanje sobe, ucenje...Ovakve stvari sigurno nisu dobre, nekada vode ka depresiji, a verujem i da ce ti kasnije sve to biti smesno. 
Nabaci osmeh! Oko ovoga ce ti sigurno pomoci tvoje najbolje drugarice. Pozovi ih kod tebe i napravite ludu pidzama party (ne, ovakve zurke se ne prave samo na filmovima), ovo sigurno pomaze. Tu cete imati vremena i za ogovaranje, sminkanje, gledanje smesnih filmova, ma sta god vi pozelele jer zato i postoje ovakve zurke.
Izlazi! Ali ne na mestima gde bi se mogao naci i tvoj bivsi! Ako budes izlazila imaces vecu mogucnost da se upoznajes sa novim momcima. Ali! Stupanje u nove veze odmah nakon raskida nije bas pametna ideja. Daj sebi malo vremena!
Radi stvari koje te ispunjuju! Bilo da je to crtanje, citanje ili sviranje gitare svakako da ce ti pomoci. Shopping je, po meni, najbolja stvar na svetu koja ce te oraspoloziti. Ako ti obaveze dozvoljavaju, kreni sa treniranjem nekog sporta, odbojka, tenis, izbor je na tebi.
I nikako nemoj da:  stalno proveravas njegov facebook profil, raspitujes se gde izlazi, sa kim se vidja i sve ostalo sto ima veze sa njim. Jer, tako samo jos vise pogorsavas stvari, neka te se vise ne tice njegov privatan zivot!

  Nadam se da ce vam ovi moji saveti nekada posluziti da prezivite bolne raskide. Vidimo se!♥


After a period time your boyfriend broke up with you, and you are very sad and dissapointed, of course. But now what?
Well, don't let yourself to spend next two months in tears!

New relationships, outs, and break up are totally normal things during teen days. When we're 16, we start to be a little bit mature. Time that we spent with person with who we are in love, we will remember forever. But, we have to know that's temporarily and that one day will appear someone else. That's the first thig we need to have on our mind!
It's totally ok to cry! On that way you will throw all your furry and despair, but without overstatement! It's understandably to be alone, but better find shoulder for crying from your best friend.
After break up, do not neglect your daily liabilitys like making your bed, studing for school! 
Smile! For this one you will need you bffs. Make a crazy pajamas party and have a lots of fun.
Go out! But not on places where can be your ex. If you go out, you will have a good opportunity to meet a new boys. But! New relationship immediately after break up are not good idea. Give yourself time!
Do things that will fulfill you! Like reading, painting, playing guitar. Shopping is the best thing on planet that will makes you feel happy. Or, if you have time, join some sports,tennis, swimming it's your choice!
And not more: constantly chacking his fb profile, enquire on wich places he is going out, with who is he seeing and everything other that have bond with him! 
 
So I really hope that my advices will ever help you to survive this hurting things. Cya!♥




4 коментара:

  1. Odlični saveti! Nekome će zaista pomoći. :)
    PS: Učlanila sam se u tvoj blog, nadam se da ćeš i ti u moj. xo

    jasminadi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post. Stvarno je jako koristan. Sve pohvale. ❤
    Pogledaj i moj blog ako zelis. ❤

    http://najboljisaveti14.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши

Flickr Images